Столичният общински съвет отстрани от длъжност директорът на болница Шейново д-р Румен Велев на

...
Столичният общински съвет отстрани от длъжност директорът на болница Шейново д-р Румен Велев на
Коментари Харесай

СОС отстрани шефа на Шейново д-р Румен Велев

Столичният общински съвет в профил от длъжност директорът на болница " Шейново " д-р Румен Велев на съвещанието си през днешния ден. Мястото му заема доктор Таня Андреева, която ще извършва длъжността до осъществяване на конкурс, само че не повече от 6 месеца. Преди това съветниците прегласуваха собствен отчет за извършени състезания в общински ДКЦ и болнични заведени, върнат им от регионалния шеф.

Докладът е цялостен с нарушавания, бях измамен, съобщи един от вносителите му Михаил Паргов от Демократична България. Да го прегласуваме  и идващия Столичен общински съвет да организира състезанията, изиска Паргов. Колегата му Иво Божков направи предложение отчетът за отстраняването на доктор Велев да бъде отсрочен, само че предлагането му бе отхвърлено с 30 гласа. 

Дори единствено казусът с разменението бебета, за който научихме от медиите, е задоволителен. Общината е дала 5 млн. лв. на " Шейново ", а какво получихме, разяснява ръководителят на здравната комисия доктор Антон Койчев от Съюз на демократичните сили. Отстраняването на доктор Румен Велев бе подкрепено от 35 съветника, 13 гласоподаваха срещу. Медици и личен състав от общинската Втора САГБАЛ " Шейново " ЕАД стачкуват всеки ден от 11 септември на ротационен принцип с искане за „ законна, почтена и открита процедура за избор на изпълнителен шеф на болничното заведение “. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР